Vier kinderen heeft Angela Oorthuizen, de oudste drie zijn gehandicapt. Dat zijn pleegkinderen, die bij haar en haar man wonen. ,,We hebben acht jaar geleden bij Jeugdzorg opgegeven dat we een gehandicapt kind wilden. Eerst dachten we dat de oudste alleen Down had. Dat zou een makkie zijn. Later bleek dat hij ook autistisch is.”

De andere twee, een tweeling, zijn geboren uit drugsverslaafde ouders. Jeugdzorg had gevraagd of Angela en haar man deze kinderen bij zich wilden nemen. ,,Na lang nadenken en gesprekken met vrienden en familie, hebben we ‘ja’ gezegd.” De tweeling, verslaafd geboren, was toen vier maanden. Ze moesten nog afkicken. ,,Iedere nacht gilden ze. Ze kregen morfine en methadon. We wisten dat het tropenjaren zouden worden.” Nu zijn ze zes: Angela laat foto’s zien: vrolijke kinderen, niets mis mee. ,,Ze doen wel raar, hoor, af en toe. Gillen, slaan, bang om verlaten te worden, door mij, bang om elkaar kwijt te raken. Dat blijft.”

Angela en Paul Oorthuizen uit Alphen aan de Rijn hebben meerdere pleegkinderen met een beperking opgenomen en hebben een eigen zoon gekregen. Voor kwetsbare gezinnen bouwen ze een aangepast huisje op een camping in Hellevoetsluis. Omdat het belangrijk is om als gezin samen op adem te kunnen komen. In het Geloofsgesprek spreken ze over hun gezin en over het bouwproject.

Paul: “We hebben altijd het idee gehad om ‘ja’ te zeggen als God een vraag stelt. Dat kan bijvoorbeeld zijn iemand die verdriet heeft opvangen. Bij ons vroeg iemand kort na ons huwelijk om een verpleegkundige in Afrika. Daar hebben we toen een jaar gewerkt.”

Vakantiehuis op maat

Herkent u dat? Elk jaar weer op zoek naar een goede vakantiebestemming: een plek waar alle gezinsleden het naar hun zin hebben. Voor sommige pleeg­gezinnen is dit een hele opgave. De kinderen hebben ieder hun bijzondere behoeften en vertonen soms ook echt onaangepast gedrag. Je wil je als pleeg­ouders niet telkens schamen voor de problemen die je als gezin voor anderen veroorzaakt. Bovendien wil je niet vermoeider thuiskomen dan je was, voordat je op vakantie ging.

Angela en Paul Oorthuizen
11 mei 2014 10:10
• RKK • 21 min
Angela en Paul konden geen kinderen krijgen en besloten hun leven te geven aan kansarme kinderen. Toen ze hun leven op deze manier verruimd hadden, bleek er toch nog een ander geschenk te zijn. Angela werd verrast door een onverwachte zwangerschap.

Op zaterdag 30 mei vond de officiële opening plaats van het vakantiehuis van Fam4Kids op Camping de Quack in Hellevoetsluis, in aanwezigheid van mw. A. de Jong, lid van het dagelijks bestuur van het bisdom. In mei 2014 spraken Paul en Angela Oorthuizen over dit bijzondere project in het Geloofsgesprek dat werd uitgezonden op tv bij Omroep RKK.

Stichting Fam4Kids wil met praktische ondersteuning het gezin een plek bieden waar het complete gezin tot rust kan komen. Dit kan omdat het huis is ingericht met de juiste hulpmiddelen.
Voor mantelzorgers en gezinnen die zorg bieden is juist een woning met voldoende faciliteiten en voorzieningen onmisbaar. Immers, de zorg van een persoon met een handicap of beperking is intensief en kan ten koste gaan van de draagkracht van het gehele gezin.

Het DeltaPORT Donatiefonds
heeft een forse schenking gedaan aan de stichting Fam4Kids. Die gaat het geld gebruiken voor haar vakantiewoning voor gehandicapten op camping De Quack in Hellevoetsluis. Het bedrag is niet bekendgemaakt, de bestemming wel. Het geld zal worden gebruikt voor de aanschaf van een bakfiets. De vakantiewoning wordt door Fam4Kids ter beschikking gesteld aan gezinnen met een kind dat een verstandelijke of lichamelijke beperking heeft. Voor de twee jaar geleden volledige aangepaste vakantiewoning ontbreekt het nu nog aan hulp- en speelmiddelen.

Multifunctioneel huis

HELLEVOETSLUIS – Op ‘Resort Poort van Zeeland’ (voorheen camping ‘de Quack’) staat het multifunctionele huis van de stichting Fam4Kids, opgericht door Angela en Paul Oorthuizen. Dit huis is volledig aangepast voor mensen met een meervoudige beperking.

Zaterdag 10 maart is het weer NL Doet Dag!

In heel het land wordt op 10 maart naar verwachting weer heel veel werk verzet door vrijwilligers die het hart op de juiste plaats hebben. Ze zetten zich belangeloos in voor hun omgeving.

Op ‘Resort Poort van Zeeland” (voorheen camping ‘de Quack”) staat het multifunctionele huis van de stichting Fam4Kids wat is opgericht door Angela en Paul Oorthuizen.

Het doel van Stichting Fam4Kids is het bieden van praktische ondersteuning aan mantelzorgers en gezinnen die zorg bieden aan een chronische ziek of gehandicapt kind, een partner, vader of moeder. Als ideële stichting (geen winstoogmerk ) biedt Stichting Fam4Kids een mooie locatie aan met de juiste voorzieningen, waar de mantelzorger met gezinsleden tot rust kan komen. Hiermee beoogt de stichting de onderlinge band binnen de gezinsleden te versterken en uitval door overbelasting te voorkomen.

Stichting Fam4kids
Adres vakantiewoning
Europarc Resort “Poort van Zeeland”,
Parkweg 2,
Vakantiewoning 460,
3221LV Hellevoetsluis
Tel: +31-6-30027641 of +31-6-23387287
Email: info@fam4kids.nl
kvk: 53876857
Rekening nr.: NL13 RABO 0167 9458 15