Voorgeschiedenis

Paul en Angela Oorthuizen zijn al bijna twee decennia ouders van pleegkinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Als geen ander weten zij hoe moeilijk het is om een plek te vinden waar je met voldoende faciliteiten en voorzieningen, kunt genieten met het complete gezin.
Vanuit hun ervaringen op locatie Camping de Quack, merkten zij dat de kinderen wel tot rust kwamen maar door het ontbreken van de juiste hulpmiddelen was een gewoon vakantiehuis niet meer toereikend. Zo is het idee geboren en is hiermee de ideële Stichting Fam4Kids in het leven geroepen.

2011

2011 stond in het teken van afbreken van het bestaande verblijf op Camping De Quack en een eerste ontwikkeling van een nieuw te bouwen onderkomen.

2012

Dit jaar werd gewerkt aan de formulering van de hulpvraag en inventariseren van benodigde voorzieningen/faciliteiten om zo bekendmaking van de doelstelling en fondsenwerving op gang te brengen. Daarmee kon het definitieve ontwerp van het vakantiehuis worden gemaakt in samenwerking met een lokale architect. Ook werd een aanvang gemaakt met een website en logo.
Eind 2012 was de fondsenwerving dusdanig succesvol dat een start kon worden gemaakt met de realisatie van nieuw te bouwen onderkomen.

2013

Begin 2013 is het contract getekend met de aannemer en kon in mei gestart worden met de bouw. Tijdens de opbouw van het onderkomen is ondertussen hard gewerkt aan verdere fondsenwerving d.m.v. crowdfounding en aanspreken van mensen op persoonlijke titel. Bestuursleden zijn zelfs persoonlijk langs lokale bedrijven gegaan om de afbouwfase voor te bereiden.

2014

Het jaar van de afbouwfase en er is met name gewerkt aan het creëren van een veilige omgeving met hoogwaardige faciliteiten zowel binnen en om het vakantieverblijf. Door het bieden van een goed ingerichte vakantieverblijf, kunnen mantelzorgers zich daadwerkelijk richten op ontspannen met het hele gezien en zich opladen om de zorg verder te kunnen verlenen. In 2014 is tevens de website de lucht ingegaan om verder bekendheid aan de stichting te geven.

2015

In 2015 is de droom van Paul en Angela Oorthuizen daadwerkelijk realiteit geworden, toen op 30 mei 2015 de officiële opening plaats vond van het vakantieverblijf. Het betreft een aangepast en rolstoeltoegankelijk vakantiehuis met vijf slaapkamers, een verhard pad naar het strand (300 meter afstand) en een afgesloten en veilige tuin voor de kinderen.
De stichting kon het jaar afsluiten met een bezettingsgraad van 37%.

Ook werd er gewerkt om de doelgroep beter te bereiken. Er is bekendheid gegeven aan de stichting via een informatiedag in Utrecht over kleinschalig wonen. Tevens is gesproken op een belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget en is een workshop aangeboden.
Flyers zijn gemaakt en uitgedeeld aan dagactiviteiten centra voor kinderen met een beperking en via het ROC is een stagaire aan de slag gegaan met het verbeteren van de website. De extra aandacht heeft geresulteerd in meer bekendheid van het goed ingerichte vakantieverblijf.

2016

In 2016 wil de stichting meer bekendheid werven door o.a. de website te laten vertalen in het Engels.

De stichting wil zich verder richten op sponsoring van een aantal zaken in en rondom het verblijf. Te denken valt aan het aanschaffen van een tuinschuur voor het opbergen van de skelter en tuinmeubilair en het verder inrichten van de snoezelruimte. Er is een rolstoel aanschaffen voor het strand en de tuin verbeteren zodat er met de skelter en rolstoel volledig rondom het verblijf kunnen rijden.

Verder wil de stichting de banden met de nieuwe beheerder van de camping aantrekken om te zorgen dat de gebruikers van het vakantieverblijf een optimaal vakantiebeleving ervaren bij het gebruik van de overige faciliteiten van de camping.
De stichting wil tevens meer vrijwilligers aan zich binden door o.a. zich aan te melden bij ‘NL Doet‘ en een klussenweekend organiseren in maart 2016.

2017

In 2017 is met behulp van sponsorgeld van vele goed gezinde donateurs, geld bijeengebracht. Hiermee konden noodzakelijke en gewenste aankopen worden gerealiseerd voor zowel binnen als  buiten het vakantiehuis. Het volgende is onder andere aangeschaft: een plafond tillift over meerdere ruimtes; multifunctionele bakfiets; waterornament; hoog- laagbed en snoezelmateriaal.

2017 is tevens het jaar waarbij Camping De Quack is overgegaan in Europarc Resort Port van Zeeland. Hiermee is een start gemaakt met het veranderen van de camping door een professionele uitstraling aan het park te geven.

2018

In 2018 willen we nog meer bekendheid geven aan de Stichting. De website is volledig onder eigen beheer genomen en vernieuwd. Er is een promotiefilm gemaakt van het vakantiehuis en met name van hoe de tillift optimaal gebruikt kan worden tussen de verschillende ruimtes. Tevens is een nieuwe uitgave van de flyer gemaakt in de vorm van een postkaart.

Stichting Fam4kids
Adres vakantiewoning
Europarc Resort “Poort van Zeeland”,
Parkweg 2,
Vakantiewoning 460,
3221LV Hellevoetsluis
Tel: +31-6-30027641 of +31-6-23387287
Email: info@fam4kids.nl
kvk: 53876857
Rekening nr.: NL13 RABO 0167 9458 15