Activiteiten in en rond Hellevoetsluis

Als u wat mist in deze lijst van activiteiten.

Of als u ervaringen wil delen die u heeft met de onderstaande activiteiten

Meld het ons dan via het contactformulier.

Algemeen

Informatie over Hellevoetsluis

De schitterende ligging aan het uitgestrekte Haringvliet heeft een belangrijke rol gespeeld in het verloop van de geschiedenis voor Hellevoetsluis. Niet voor niets is het een ‘Vestingstad aan het Haringvliet’. De Vesting, met haar havens en verdedigingswerken, herbergen een rijke schat aan historie.

In de vesting

Hellevoetsluis Alle informatie die voor u als toerist, bezoeker of watersporter interessant is, kunt u terug vinden in de “In de vesting”… Bezienswaardigheden, restaurants, café’s en winkels maar ook verschillende actuele evenementen en activiteiten komen aan bod. Alle informatie die u nodig heeft wanneer u per boot onze havens en vesting bezoekt kunt u vinden in de “in de Havens” zijde van dit magazine. Al deze informatie is nu ook hier online te vinden! Alle deelnemers zijn vermeld, de gemeentelijke informatie over de verschillende havens en programma’s van diverse activiteiten, zoals de het jaarlijks evenement “Vestingdagen Hellevoetsluis”.

Op Voorne-Putten

Voorne-Putten, het eiland van contrasten. Waar de rust en ruimte ontelbare mogelijkheden geeft om allerlei activiteiten te ondernemen. Inspannen en ontspannen, opladen en ontladen, je komt tijd tekort op Voorne-Putten. Kom en geniet van de natuur, de mooie stranden, historische dorpjes en oude vestingsteden.

Vestingdagen

Sinds 1979 werden in Hellevoetsluis jaarlijks de Vestingdagen georganiseerd. Ieder jaar bezochten ongeveer 200.000 mensen dit gratis evenement.
In eerste instantie werd het “Stoomweekend” georganiseerd ter hoogte van de Tramhaven in Hellevoetsluis waar toen ook nog een Stoomtram reed. De eerste Vestingdagen waren feitelijk een Vestingdag. Alleen op de zaterdag was er een evenement. Het jaar erop werd besloten een evenement te organiseren van vrijdag tot en met zondag.
Allerlei voer- en vaartuigen waren er te zien, waarbij de nadruk lag op stoom. Ook oude vrachtauto’s en oude militaire voertuigen konden worden bekeken. Verschillende bekende en onbekende bandjes en artiesten kwamen langs. Een ieder jaar terugkerend fenomeen waren The Amazing Stroopwafels voor het café “Het Barbiertje.”
De Vestingdagen trokken ook veel jongeren, vanwege de kermis, braderie en uitgaansgelegenheden ’s avonds.

Evenementen in Hellevoetsluis

Hierin staan de evenementen gehouden in Hellevoetsluis. De informatie wordt verzameld door Gemeentewijzer.

Het is nog in bèta, dus het kan zijn dat nog niet alle plaatsen zijn gedekt.

EvenementenKalender

Evenementkalender.nl is de site waarop je alle bekende en minder evenementen kan vinden die in Nederland plaatsvinden.Zowel particulieren als bedrijven en/of instellingen kunnen GRATIS evenementen aanmelden via deze website. Evenementkalender.nl is GEEN verkoopkanaal voor toegangskaarten voor de vermelde evenementen.

In Hellevoetsluis

Historyland

Ga met ons op avontuur tientallen miljoenen jaren terug, naar de tijd van de dinosauriërs. Of naar de laatste ijstijd waar je bibberend van de kou oog in oog komt te staan met een levensgrote mammoet, holenbeer of sabeltandkat.

Brandweermuseum

Het Nationaal Brandweermuseum herbergt een rijke verzameling brandbestrijdingsmiddelen; van de meest primitieve middelen van omstreeks 1550 tot moderne middelen van nu. De collectie van het museum is uniek en wellicht de grootste van Europa.

Aquaparkflash

Aquapark Splash is gesitueerd aan het zandstrand bij Hellevoetsluis aan de zoetwaterzijde van de Haringvlietdam. Het is eenvoudig te bereiken via de provinciale snelweg N57. De parkeerruimte is zeer ruim en GEHEEL GRATIS en dit zo lang u maar wilt!
Met name bedoeld voor de jeugd, maar ook volwassenen kunnen gebruik maken van het Aquapark Splash.

Adventuredome

Een bezoek aan Adventuredome staat garant voor heel veel speelplezier. Van een uitgebreide In- & outdoor kidsplay met avontuurlijke klimtoestellen tot lasergame en glow-in-the-dark minigolf en een escape room! Maak je geen zorgen over papa en mama want die genieten van een lekkere kop koffie of smakelijke lunch in de brasserie. Het weer is nooit een spelbreker.

Stadsmuseum

In de vaste expositie wordt het leven, wonen en werken van de inwoners van toen en nu in beeld gebracht. Er zijn voorwerpen te vinden over onder meer de landbouw, het onderwijs, de glorierijke maritieme geschiedenis en talloze echte Hellevoetse evenementen, zoals de Fokveedag, de Lampionnenoptocht en de Vestingdagen.

Droogdok Jan Blanken

Voor jong en oud is een bezoek aan onze maritieme reparatieplaats een unieke belevenis. Waan u even terug in de tijd van de Grote Zeehelden. Kom innovatief ambachtelijk vakmanschap bewonderen in het historische Droogdok Jan Blanken. In het Bezoekerscentrum zijn interactieve beeldschermen waar u zelf mee aan de slag kunt. Zo ziet, hoort en leest u alles over het droogdok en zijn uitvinder.

Bowling Hellevoetsluis

U speelt op officiële banen met computertelling. Lekker makkelijk! Er zijn speciale arrangementen voor kinderfeestjes en voor de allerkleinsten kunnen we de goten afdekken, zodat elke bal raak is.
Er zijn 10 brunswick bowling banen voorzien van automatische scoreverwerking.

Museumschip de Buffel

De in Schotland gebouwde Buffel is van 1868 tot 1896 in dienst van de Koninklijke Nederlandse Marine actief geweest als ramtorenschip ter verdediging van de Nederlandse kustwateren. Als zodanig was de Buffel het eerste, volledig op stoom voortgestuwde schip van de Marine. In 1896 is het schip verbouwd en in gebruik genomen als logement- en opleidingsschip voor marinepersoneel. Tot 1920 heeft de Buffel in Hellevoetsluis dienst gedaan waarna het schip nog vele thuishavens heeft gekend zoals Vlissingen, Den Helder en Amsterdam.

Rond Hellevoetsluis

De Waterbus

Op pad met de waterbus
altijd welkom aan boord

Uit het Gastenboek
Augustus 2017

Met z’n allen een dagje mat de waterbus. Erg leuk en echt een aanrader.
Goed rolstoeltoegankelijk. Samen naar A seal geweest. T. kon vanuit zijn rolstoel niet door de ramen kijken.
Dat werd gezien door de vrijwilligers daar, en T. mocht achter de hekjes kijken.
We kregen enthousiast uitleg van de vrijwilligers. Echt leuk!

Neeltje Jans

Neeltje Jans is als werkeiland een onderdeel van de Oosterscheldekering. Na het voltooien van de Deltawerken is er op Neeltje Jans een informatie- en attractiepark geopend. In het informatiecentrum is een expositie over de Deltawerken te zien met (visuele) informatie.

De Tram van de eilanden

Het RTM-museum aan de noordkant van de Brouwersdam beschikt over een fraaie collectie stoom-en diesellocomotieven, rijtuigen en goederenwagens allen in gebruik geweest bij RTM, waarmee nog steeds wordt gereden.

Openluchtmuseum De Duinhuisjes 

In het duingebied van Voorne stonden ooit typische duinboerderijtjes, die deel uitmaakten van het prachtige landschap.
De Historische Vereniging Westelijk Voorne heeft drie duinhuisjes  gered van de ondergang en verplaatst naar het Openluchtmuseum De Duinhuisjes in Rockanje.

ASeal 

Bij A Seal worden zeehonden opgevangen en verzorgd. Dit zijn voornamelijk jonge zeehondenpups die hun moeder zijn kwijtgeraakt of zeehonden die gewond of ziek zijn. Wanneer de zeehonden weer helemaal gezond zijn en in staat om in het wild te kunnen overleven, worden ze weer vrijgelaten. Voor het zover is, doorlopen (of beter gezegd; zwemmen) de zeehonden een soort stappenplan. Hieronder kun je zien hoe dit precies in zijn werk gaat

Streekmuseum Goeree – Overflakkee

De Vereniging Streekmuseum Goeree-Overflakkee in Sommelsdijk is opgericht in 1949 op initiatief van de heer A..J. Kruider. Onze doelstelling is om op aansprekende wijze het verhaal van de geschiedenis van Goeree-Overflakkee te vertellen en het erfgoed van het eiland te bewaren.
Het Streekmuseum wordt regelmatig bezocht door scholen, waardoor het historisch besef van het voormalige eiland Goeree-Overflakkee mede wordt ontwikkeld. Dit geldt in het bijzonder omdat ieder seizoen wisselende exposities worden getoond.

Voorzieningen

Frietvilla – Rockanje 1e slag

De strandrolstoel word gratis ter beschikking gesteld door gemeente Westvoorne,wil u hem reserveren dat kan bij frietvilla ons telefoonnummer is
0181-404544

Stichting Fam4kids
Adres vakantiewoning
Europarc Resort “Poort van Zeeland”,
Parkweg 2,
Vakantiewoning 460,
3221LV Hellevoetsluis
Tel: +31-6-30027641 of +31-6-23387287
Email: info@fam4kids.nl
kvk: 53876857
Rekening nr.: NL13 RABO 0167 9458 15